TIB Lucht- en Milieutechniek B.V. is momenteel actief met de meest uiteenlopende en uitdagende projecten en opdrachtgevers. Graag nemen wij u hierin in vogelvlucht mee. Inspireert ons nieuws u? We gaan graag met u rond de tafel.

TIB: eigen monteurs, eigen kwaliteit

Onze tevreden opdrachtgevers vertellen het ons steeds vaker: ‘fijn dat jullie eigen medewerkers op de projecten inzetten’. Dat is onze bewuste keuze. Het levert betrouwbaarheid op.

Met onze eigen monteurs maken wij bij u elke projectafspraak waar, zonder ruis en schijven. Vanuit één heldere bedrijfscultuur van aanpakken en doorzetten. Met een overdaad aan inleners bereik je dat niveau nooit. Een ander voordeel voor u van eigen monteurs is, dat zij lang bij ons blijven werken. Die trouw en loyaliteit zorgen ervoor dat zorgvuldig opgebouwde know how bij TIB geborgd blijft, voor ú. U kunt ons eraan houden.

Climate Recovery: kanalen al direct gevacuummeerd geleverd

Climate Recovery is het eerste flexibel geïsoleerde kanalen- en hulpstukkensysteem gemaakt uit gerecycled glas, zand en soda. TIB heeft hiervoor in Nederland de status van preferred supplier. Bijzonder voordelig is dat TIB deze kanalen gevacuummeerd aanlevert en installeert in één arbeidsgang.

Voorheen moesten wij eerst een stalen rond kanaal hangen en dit in een tweede arbeidsgang laten isoleren. Dit vertraagde het totale proces, omdat TIB voor de tweede arbeidsgang een isoleerder moest inschakelen. Op de planning daarvan hadden wij geen invloed. Hét onderscheidende en innovatieve van de kanalen van het systeem Climate Recovery is dat TIB in slechts één arbeidsgang de ronde en vooraf al geïsoleerde kanalen aanbrengt. Dit gevacuummeerde systeem laat zich maar liefst 50% sneller monteren. De kanalen zijn gemaakt van gerecycled glas, zand en soda. Dankzij die materialen zijn de buizen de helft lichter dan hun metalen soortgenoten. Arbotechnisch laat het zich dus met minder moeite hangen, plus nog eens een lagere CO2-uitstoot. En de geluiddemping? Maar liefst ≈6dBA/m. Kortom, minder verlies van tijd en lagere kosten. Als u dat wenst, kunnen wij eveneens de warmtepompen aansluiten en VAV/CAV regelaars en brandkleppen.

Inmiddels víer nieuwe monteursbussen voor TIB in gebruik

Onlang investeerde TIB Lucht- en Milieutechniek in drie nieuwe en ultramoderne monteursbussen. Inmiddels is daar de vierde bus bijgekomen. Onderdeel van de gefaseerde verduurzaming van ons wagenpark. Deze bussen zijn uiteraard voorzien van de nieuwe ‘frisse’ huisstijl van TIB.

Het wagenpark van TIB bestaat uit 15 Opel Combo’s en inmiddels vier daarvan zijn nu vervangen door het merk Renault Traffic. Deze vier ingeruilde Opel Combo’s waren aan vervanging toe en deze ruil bood TIB tevens de kans om met de Renault Traffic beter te voldoen aan de huidige CO2 Prestatienorm zoals die tegenwoordig geldt voor bouwprojecten. Gefaseerd zal TIB uiteindelijk alle Opel Combo’s vervangen door exemplaren van de duurzamere Renault Traffic.