Terwijl de wereld druk is met de pandemie en bijbehorende maatregelen, is het bij TIB Lucht- en milieutechniek extra druk in de uitvoering. Zo zijn we momenteel bijvoorbeeld bezig met twee nieuwe projecten in onze hoofdstad: De Nieuwe Plantage, tegenover Artis, en Sluishuis, aan het IJ in hartje Amsterdam.

Appartementen en 24-uurszorg

Bij het project De Nieuwe Plantage helpen we mee om het voormalige verpleeghuis Sint Jacob te transformeren tot een gebouw met 325 appartementen voor ouderen en 24-uurszorg voor psychogeriatrische patiënten. Wij werken hier in opdracht van van Dam Rijssen. De woningen voor de vrije sectorhuur zijn grotendeels levensloopbestendig en bestemd voor senioren. Verder komen er commerciële zorg-gerelateerde voorzieningen. Het monumentale gebouwdeel in de binnenhof blijft behouden en wordt gerestaureerd. In het najaar van 2020 is dit project afgerond.

Wonen aan het water

Wonen met allure, inclusief de rust van het water en het centrum van Amsterdam dichtbij: dat kan in Sluishuis. En daar dragen wij aan bij, in opdracht van Van der Sluis Woningbouw. Het wordt namelijk een bijzonder duurzaam gebouw met een Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van -0,01. De negatieve waarde betekent dat Sluishuis meer energie opwekt dan gebruikt.

Ook het gebruik van groenbeton en grijswater, de modulariteit van het gebouw en het diverse groenprogramma, maken van Sluishuis een groene en duurzame woonbeleving. Mede dankzij onze bijdrage wordt dit een fantastisch appartementencomplex.