Startsein voor ingrijpende verduurzaming wagenpark

TIB Lucht- en Milieutechniek heeft geïnvesteerd in drie nieuwe en ultramoderne monteursbussen. Dit is het startsein voor de gefaseerde verduurzaming van het wagenpark. Deze bussen zijn uiteraard voorzien van de nieuwe ‘frisse’ huisstijl van TIB.

Het wagenpark van TIB bestaat uit 15 Opel Combo’s en recent zijn er drie daarvan vervangen door het merk Renault Traffic. De vierde vervanging is zelfs al onderweg. De drie ingeruilde Opel Combo’s waren aan vervanging toe en deze ruil bood TIB tevens de kans om met de Renault Traffic beter te voldoen aan de huidige CO2 Prestatienorm zoals die tegenwoordig geldt voor bouwprojecten.

Voldoen aan CO2 Prestatienorm

Tot voor kort was het voldoen aan die norm redelijk vrijblijvend, maar inmiddels wordt er van TIB verwacht dat zij voor bouwprojecten concreet aangeeft wat de CO2 uitstoot van het eigen wagenpark exact is. De 12 resterende Opel Combo’s rijden met een aanhanger en de drie nieuwe bussen hoeven dat materieel niet te trekken en besparen daarmee op C02 uitstoot. Aanvullend bespaart de Renault Traffic ook op andere technische vlakken op CO2 uitstoot. Gefaseerd zal TIB uiteindelijk alle Opel Combo’s vervangen van de duurzamere Renault Traffic.

Comfortabel, veilig en representatief

De Renault Traffic, met airco en cruise control, is uiterst comfortabel, groter en kan in één rit meer materialen vervoeren. De doorlaadruimte biedt de gelegenheid ook langere materialen mee te nemen. Verder nodigt de grootte van de Renault Traffic uit tot een meer gemiddeld rijgedrag en dus nog meer veiligheid op de weg en de bouwplaats. Op de bouwplaats komt de monteur met de Renault Traffic stoer, stijlvol en representatief aanrijden!

Voorzien van nieuwe huisstijl

Recent ging TIB over op een nieuwe huisstijl, en de reacties zijn lovend. Het specialisme van TIB is ‘frisse gebouwen’ en deze toegevoegde waarde komt grafisch mooi tot uiting in de nieuwe huisstijl. Vanzelfsprekend is deze direct op de drie nieuwe monteursbussen aangebracht.